Persoonlijke coaching

 

Wat is persoonlijke coaching?

Persoonlijke coaching om vanuit innerlijke kracht doelen te realiseren, effectiever te communiceren, oude patronen los te laten en JOUW leven vorm te geven zoals JIJ dat wilt.

 

Voor wie is persoonlijke coaching en waar kan het je bij helpen?

Persoonlijke coaching is voor iedereen die op een effectieve manier naar zichzelf wil kijken. Het is een vorm van persoonlijke begeleiding door een coach.

Wat stagneert jou momenteel? Geen ‘nee’ kunnen zeggen, onzekerheid, faalangst, je communicatieve vaardigheden verbeteren, niet weten wat je wilt, op zoek naar een zinvolle richting of wil je gewoon meer inzicht in je gedrag? Samen onderzoek je wat jij wilt en hoe je dat kunt bereiken. Er wordt gekeken op welke manier jouw persoonlijke effectiviteit vergroot kan gaan worden. Het bereiken van jouw doelen zijn hierbij het uitgangspunt.

Persoonlijke coaching helpt jou bij het ontwikkelen van kennis, competenties en talenten om zo het beste uit jezelf te halen. Persoonlijke coaching is helend van karakter en legt de nadruk op de emotionele aspecten van problemen en vragen. Het doel is blokkades op te heffen en de weg vrij te maken naar het eigen ZIJN. Hierdoor maak jij voor jezelf de weg vrij en liggen de mogelijkheden voor jou open. Groei kan vaak pas ontstaan nadat belemmerende gevoelens en patronen doorbroken zijn.

 

Hoe doe ik dat?

In het eerste gesprek bespreken we wat het doel is van uw persoonlijke coaching en wat u wilt bereiken. Daarmee gaan we aan de slag.

Welke hulpmiddelen gebruik ik daarbij:

  • NLP
  • TA
  • Systemisch werken
  • Enneagram

 

Wat is NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren)?

Neurologisch: Alles wat we hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Wat we meemaakten in ons leven was al dan niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van ons eigen “IK”. De herinneringen aan de ervaringen hiervan, onze gevoelens en emoties besturen ons gedrag in de huidige tijd. Ook als we dat gedrag liever niet zouden willen. In dit gedrag ontmoeten we elkaar. We gaan met elkaar om en laten dingen van onszelf aan de ander weten; dit noemen we communicatie.

Linguïstisch: Communiceren doen we door middel van gesproken taal en door middel van lichaamstaal (houding, gebaren, toonhoogte, gezichtsuitdrukking, enz.).

Programmeren: Terwijl we communiceren kunnen we anderen, of anderen ons, iets bijleren, afleren of (laten) veranderen.

 

Wat is TA ( Transactionele Analyse)?

Transactionele Analyse (TA) is een unieke theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en verandering. De grondlegger Eric Berne  (1910-1970) was een innovatieve en creatieve denker die psychoanalytisch  geschoold was. Beïnvloed door de humanistische beweging en gebruikmakend van  vele effectieve psychotherapeutische- en begeleidingsmodellen, ontwikkelde  hij een nieuwe theorie met een zeer praktische benadering.

 

Wat is Systemisch werk?

De bewustwordingsmethode van het Systemisch Werk heeft tot doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem (familie of organisatie zichtbaar en hanteerbaar te maken.

 

Wat is het Enneagram?

Het laat strategieën zien waarom we doen zoals we doen en hoe dat onze houding en communicatie met anderen beïnvloedt. Het Enneagram geeft diepgaande kennis over de verschillende karakters en hun onbewuste drijfveren en basisovertuigingen. Het geeft zicht op gedrag en interacties, waardoor miscommunicatie ontstaat omdat ieder vanuit een andere invalshoek naar de ander kijkt. Het geeft ruimte voor groei waardoor we onze kwaliteiten beter kunnen gebruiken en in staat zijn om onszelf op een dieper niveau met anderen te verbinden.

Het Enneagram biedt inzicht in kwaliteiten, valkuilen en wat de persoon kan doen om uit zijn/haar beperkende patronen te stappen. Het geeft  handvatten om verschillen in communicatie te duiden en inzicht te geven waarom ieder anders denkt en doet. Hierdoor kunnen mensen elkaar beter gaan begrijpen.

Voor meer informatie: Coreal, Phoenix opleidingen